Klass 8d´s hälsoblogg

Detta är klass 8d´s hälsoblogg. Det är meningen att ni här ska publicera era insändare i form av ett inlägg. Ange ert namn som etikett. När inlägget väl är publicerat så är det fritt fram att kommentera. Även era kommentarer undertecknar ni med ert namn.
Syftet med uppgiften är att ni ska få möjlighet att utveckla er förmåga att:
• använda kunskaper i biologi för att granska information, kommunicera och ta ställning i frågor som rör hälsa, naturbruk och ekologisk hållbarhet.
• använda biologins begrepp, modeller och teorier för att beskriva och förklara biologiska samband i människokroppen, naturen och samhället.

fredag 23 mars 2012

Klimatsmart kött

I Sverige finns det djurskyddslagar som säger exakt hur våra köttdjur ska växa upp och behandlas under sin livstid. Sveriges djurskyddslagar är väldigt hårda och ska följas noga! I andra länder är inte djurskyddslagarna lika hårda som i Sverige, vilket innebär att dessa djur oftast får en sämre uppväxt och därmed är sjukdomsriskerna större på grund av dom dåliga förhållandena i djurstallarna. Därför rekommenderar jag att man ska äta svenskt kött.
Svensk kyckling, nöt- och fläskkött är bland det bästa kött man kan få tag på, för man kan garantera att köttet är fritt från sjukdomar och att djuret har fått en bra uppväxt. Fläsk och kyckling är också väldigt miljövänligt med tanke på deras låga metangasutsläpp inte påverkar miljön så mycket enligt lantbrukarnas riksförbund.
I Sverige får man inte heller behandla sina djur med antibiotika i förebyggande syfte, det vill säga att man inte får använda antibiotika för att dom ska växa bättre utan bara för att behandla sjukdomar.
Om människor äter antibiotikabehandlat kött i större mängder, så menar forskare på att människor kommer ha svårare att hantera vissa sorters bakterier i framtiden. Så därför ska man äta svenskt kött!

/Anna Bergman

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar